
Różnego rodzaju naczynia jednorazowe to jedno z ważniejszych rozwiązań, z jakich korzystają między innymi lokale gastronomiczne. Wydawanie posiłków na wynos lub ich dowóz do klienta sprawia, że konieczne staje się ich wykorzystanie w codziennym życiu. Czy jednak pojemniki na sosy możemy znaleźć tylko w pizzeriach? Sprawdź, jak jeszcze warto wykorzystać jednorazowe pojemniki na sosy!
Naczynia jednorazowe – z czego są produkowane?
Wybierając naczynia jednorazowe do domu lub do prowadzonego przez nas biznesu, coraz większą uwagę przykładamy do tego, z czego są produkowane. Oczywiście w miarę możliwości odchodzimy od wykorzystywania plastiku, jednak w niektórych sytuacjach wciąż pozostaje on jedynym możliwym rozwiązaniem bądź też zużywamy go w niewielkich ilościach.
Chętnie wybierane są natomiast drewniane czy papierowe naczynia. Szczególnie popularne są też produkty z trzciny cukrowej, które są biodegradowalne, a czasami nadają się również doskonale do ich kompostowania.
A z czego najczęściej wykonuje się pojemniki na sosy, których nie brakuje w lokalach gastronomicznych? Tutaj doskonałym rozwiązaniem wydaje się połączenie dwóch elementów, które produkowane są z różnych materiałów. Większa część, jaką jest w tym przypadku pojemnik, może być wykonana z trzciny cukrowej. Tymczasem plastikowe wieczko ma zabezpieczać przed rozlaniem zawartości, a jednocześnie pozwalać na łatwe zweryfikowanie, co znajduje się w środku.
Jednorazowe pojemniki na sosy – jak możemy z nich korzystać?
Jednorazowe pojemniki na sosy to bez wątpienia produkt, który posiada w swoim asortymencie każda pizzeria! Do środka możemy nalać nie tylko sos, ale również oliwę z oliwek, będącą idealnym uzupełnieniem dla włoskich dań. Jednak to wciąż nie wszystko – taki mały pojemnik możemy wykorzystać także na starty ser, który klient zechce użyć do pizzy jako dodatek.
Jednak w dużej mierze to od nas zależy, jak wykorzystamy wspomniane pojemniki. Niekoniecznie jest to asortyment odpowiedni tylko dla pizzerni. Sprawdzi się również w lokalu serwującym sushi, gdzie klasycznym dodatkiem jest sos sojowy czy wasabi. W ten sposób możemy zaserwować też wakame. Jednorazowe pojemniki równie dobrze wykorzystamy w domu czy podczas imprez plenerowych, takich jak na przykład grille.
W ofercie naszego sklepu znajdą Państwo szeroką ofertę produktów jednorazowych, jak i wielorazowego użytku. Asortyment obejmuje również wspomniane już pojemniki na sosy wykonane z trzciny cukrowej oraz pasujące do nich plastikowe wieczka.