W obecnych czasach bardzo ważnym elementem jest bezpieczeństwo. Pandemia to ciężki okres dla wielu branż w gospodarce m.in. gastronomii. Ludzie unikają kontaktu. Ważna stała się forma bezkontaktowa, tak by zniwelować możliwość zarażenia się od drugiej osoby. Dla gastronomii polecamy świetne rozwiązania w postaci pojemników do zgrzewu. Opakowania te są ekologiczne, przeznaczone do próżniowego pakowania dań obiadowych i diet cateringowych.
Pojemniki do zgrzewu to bezpieczna forma transportowania produktów spożywczych. Nie tylko zabezpieczają je podczas transportu, ale również gwarantują klientowi to że nikt przed nim nie otwierał opakowania z jedzeniem. Jest to bardzo istotny element bezpieczeństwa.
Dania zabezpieczone są folią, która pod wpływem ciepła jest zgrzewana z pojemnikiem.
Posiadamy pojemniki 1-dzielne, 2-dzielne lub 3-dzielne, do zup. Mamy też możliość wyboru spośród materiałów i kolorów (transparentny, czarny, biały, kremowy).
Ważną cechą tych opakowań jest możliwość używania ich w kuchenkach mikrofalowych. Są one odporne na wysoką temperaturę (do 120 stopni). Daje to wygodę klientowi odgrzewania posiłku w późniejszym czasie.
Jedzenie zapakowane próżniowo, zafoliowane posiada przedłużony termin do spożycia.
W sprzedaży posiadamy pojemniki do zgrzewu, folię do zgrzewu oraz zgrzewarki (urządzenia do zgrzewania). Zapraszamy do kontaktu.